dimecres, 10 de desembre de 2014

Festa de la Presentació

El passat 21 de Novembre els alumnes i mestres de l'escola vam celebrar la festa de la Presentació! Com bé sabeu, al llarg d'aquest dia es van celebrar dues activitats: l'EsportDiver i Santa Cecília, patrona dels músics.


L'activitat de l'EsportDiver parteix des de la vessant de l’Educació Física i és un Projecte Integral de Gestió Esportiva amb un caire altament lúdic però també pedagògic. És gestionada i organitzada pels alumnes de sisè curs d’Educació Primària. Els nois i noies més grans del nostre centre ofereixen tot un conjunt de propostes de joc a la resta de companys i als mestres, sota un centre d’interès comú.


Enguany, coincidint amb la setzena edició d’aquesta activitat a l’escola, també hem orientat la proposta lúdica de l’EsportDiver a l’objectiu global de l’escola en aquests darrers dos anys, en els quals celebrarem el 85è aniversari de la creació del personatge de Tintín, per part del dibuixant belga Hergé. Així doncs, els jocs d’aquesta edició volen fer ressaltar per damunt de tot els valors que el jove reporter belga transmetia a les seves accions durant les aventures arreu del món; per aquest motiu, els alumnes de 6è, fan una proposta de jocs cooperatius i no competitius en els quals recorden algun dels valors extrets dels àlbums de Tintín com la valentia, la paciència, la companyonia, el valor, la cooperació, etc.


Així doncs, el matí del dia 21 de novembre a les 9:30 del matí, cada curs de Primària i d’Infantil va poder participar als jocs tot seguint l’ordre establert en una fitxa de joc on se’ls hi indicava a quina prova havien d’anar i on estava situada del pati. Els jocs van estar actius fins a les 11 del matí.A partir d'aleshores, va arribar el torn de la la celebració de Santa Cecília amb l'activitat del Tastet de Sardanes, activitat que també va voler centrar-se en els valors de la cooperació i la companyonia, entre d'altres. Aquesta activitat va consistir en una ballada de Sardanes on els nens, des dels més petits fins als més grans, van poder ballar una dansa adaptada a les seves capacitats. Igualment, per tal de garantir encara més que l'aprenentatge d'aquesta fos el més cooperatiu possible, van ser els alumnes de cicle superior els que es van encarregar d'ensenyar, als seus companys, els passos de cada part de la dansa. Aquests assajos van tenir lloc durant la última hora del matí i durant el principi de la tarda d'aquell mateix dia.


Un cop finalitzat els assajos va arribar, per fi, l'esperada celebració i ballada del Tastet de Sardanes a la pista de l'escola. Cada curs va poder demostrar el que havia après a la vegada que veia què havien preparat els companys d'altres cursos! Ja per acabar la celebració de Santa Cecília vam cantar tots junts una cançó titulada "Anem a veure món".Finalment, per concloure la festa de la presentació tots els cursos van poder gaudir d'un berenar que va consistir en uns paquets de galetes i unes rajoles de xocolata que havien de compartir tot dividint-ne els continguts entre els companys i companyes de classe.


Tot seguit, us oferim unes fotografies d'ambdues activitats gentilesa dels membres de l'AMPA de l'escola, que van acompanyar-nos durant tot el dia per tal de fer el recull fotogràfic de la jornada.

EsportDiverSanta Cecília


BerenarCap comentari:

Publica un comentari

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.