Etiquetes

divendres, 12 de desembre del 2014

Celebrem el dia internacional dels Drets Humans

Aquest darrer dimecres 10 de desembre a l'escola hem celebrat el dia internacional dels Drets Humans, voleu saber per quin motiu ho hem fet?

El Dia Internacional dels Drets Humans es celebra a tot el món el 10 de desembre. Aquest dia el seu origen l'any 1950. Des de llavors, persones de tot el món s'uneixen per commemorar l'existència de la Carta Internacional dels Drets Humans, un conjunt de lleis internacionals que vetllen pel compliment dels drets de totes les persones com a éssers humans.

El 1950 l'Assemblea General de les Nacions Unides va convidar tots els Estats i organitzacions interessades a que el 10 de desembre observessin el Dia dels Drets Humans. En aquest dia es commemora l'aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans el 1948 per l'Assemblea General de l'ONU.

Nosaltres a l'escola ho  recordarem enlairant  uns estels que porten desitjos de pau per tal de simbolitzar que volem que aquests Drets Humans es respectin a tot el món.

I per què uns estels?   Perquè l’any 1714 es va prohibir als catalans, també als nens, que fessin enlairar estels, un joc molt tradicional a l’època.

Davant d’una llei tan absurda, unim el Dia dels Drets Humans amb l’enlairada d’estels per a demostrar que estem a favor de la Pau i la Convivència i en contra de lleis absurdes que prohibeixen coses tan bàsiques com que els nens i nenes de tot el món puguin jugar.

A molts llocs del món, avui hi ha molts nens i nenes que no poden jugar perquè en els seus països hi ha guerres i no es respecten els Drets Humans.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.