Etiquetes

dimarts, 31 de maig del 2016

Corre llibres: "La cursa dels llibres que ajuden a curar"

Els llibres recollits a la primera edició del "Corre llibres" ja han estat lliurats als diferents centres o institucions que es van oferir a rebre'ls. Si ho recordeu, el 22 d'abril vam realitzar per primer cop el "Corre llibres", un nou projecte d'Educació per a la Salut (combinat amb l'Educació Física) que uneix la cultura, la salut i la solidaritat.

La idea era que cada nen/a de l'escola portés un llibre nou o en bon estat i que es correspongués amb la seva edat. S'hi valien contes, àlbums, còmics, etc.; l’oferiment es feia extensiu des de P3 fins a 6è. En vam recollir 324. La cursa es va desenvolupar amb molt d'èxit al porxo de l'escola i els alumnes de 6è curs van vetllar pel bon desenvolupament de la jornada.

Posteriorment, els mateixos alumnes de 6è van seleccionar els llibres descartant-ne possibles exemplars que no complissin les condicions establertes (van ser mínims) i van organitzar lots per als tres centres que van mostrar interès en la nostra proposta solidària: l'Hospital de Sant Joan de Déu, l'Hospital de Granollers i l'Hospital de Mataró. A cada centre li van tocar aproximadament un centenar de llibres de diferents característiques i un cop fets els paquets, vam concertar una trobada amb els responsables de les plantes de pediatria de cada institució per a lliurar, en nom de tots els alumnes i famílies de l'escola, els llibres solidaris.

A l'Hospital Sant Joan de Déu ens va rebre la Càndida Castillo del Departament d’atenció al donant i la Tina Peraire, Directora de voluntaris. A l'Hospital de Granollers ens va atendre l'Anna Pareja, Cap de l'àrea Maternoinfantil, Pediatria i Sala de Parts) de la mà de la Dra. Eva Martín Adjunta a la Direcció General i de la Dra. Margarita Català Directora del Servei de Pediatria. I per últim, a l'Hospital de Mataró ens va rebre  la Núria Sánchez del Departament de comunicació. Us adjuntem algunes fotografies de la realització de l'activitat, del lliurament dels llibres així com dels espais on els nens i nenes ingressats en podran fer un bon ús, que esperem que alleugereixi i faci més planer el seu pas per un centre hospitalari.

"Corre llibres" parteix de la necessitat d’organitzar accions educatives que partint d’un grup classe, tinguin un calatge a la resta de cursos i que alhora, la seva repercussió traspassi les parets de l’escola i en surtin beneficiats altres col·lectius propers del municipi en primer lloc i, en segon lloc, altres col·lectius de zones més allunyades.

També neix de la idoneïtat d’unificar propostes d’activitat física i salut amb la solidaritat i els valors, de manera que aquestes vessants s’amalgamin en una acció educativa integral.

De la mateixa manera que l’EsportDiver els alumnes de 6è. de Primària poden posar en pràctica les seves competències a l’hora de participar i col·laborar en les activitats lúdiques i esportives organitzades al centre; dissenyant una activitat de joc i duent-la a terme amb èxit tenint en compte totes les variables que hi intervenen; per últim, aprendre a avaluar els resultats obtinguts en un projecte per tal de millorar-ne els aspectes negatius, potenciar-ne els positius i augmentar d’aquesta manera el grau de satisfacció davant la feina feta.

Per aquest motiu, pensem que el "Corre llibres" omple un buit existent pel que fa a propostes solidàries des de la vessant d'Educació Física i alhora, estem contents d'haver-la pogut desenvolupar seguint els patrons didàctics que regeixen la majoria d'aquestes activitats a l'escola: aprendre fent.


És un primer pas en aquest àmbit, però com deia el poeta Joan Brossa, "si vols avançar un metre, has d’apuntar a l’infinit".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.