Etiquetes

dijous, 29 de novembre del 2018

LA CURSA SOLIDÀRIA D'EDUCACIÓ FÍSICA TANCA EL CERCLE AMB LA VISITA DELS VOLUNTARIS DE LA ONG HUMANITY WINGS

Avui dilluns dia 26 de novembre ens han visitat tres voluntaris d'Humanity Wingsl’ONG local que es dedica a col·laborar en diferents accions solidàries per tal de donar suport principalment a les persones refugiades i la tasca de la qual vam dedicar la 3ª Cursa Solidària d'Educació Física el curs passat que podeu recordar clicant aquí

Els seus responsables ens han visitat en aquesta ocasió per a explicar-nos com els havia anat la seva experiència de cooperació solidària durant aquest estiu, desenvolupada principalment a Atenes

Davant d'un auditori format per les nenes i pels nens de Cicle Superior, que són habitualment les encarregades i els encarregats de dur a terme l'organització de les curses solidàries d'Educació Física, hem pogut escoltar les narracions dels responsables de la ONG al voltant de la seva experiència de primera mà ajudant milers de persones refugiades, moltes d’elles infants, que a Grècia conviuen amb altres persones que també es troben en situació d'alta vulnerabilitat social. 

Amb una expedició formada per unes 30 persones, els voluntaris han mirat de facilitar en la mesura de les seves possibilitats, la qualitat de vida de moltes d’aquestes persones que són acollides en diferents camps de refugiats i refugiades grecs. La majoria d'aquestes persones provenen de PakistanEritreaSomàliaPalestina AfganistanEns han estat explicant que la seva tasca ha estat sobretot la de mirar de pal·liar la manca de productes d'higiene de primera necessitat (sobretot bolquers per als infants) així com d'aliments bàsics (oli, sucre, arròs, llegums, conserves). 

D'altra banda, els mestres que formaven part de l'expedició han ajudat també en tasques didàctiques vinculades a l'aprenentatge de la llengua anglesa així com amb classes d'informàtica). 

Humanity Wings també ha organitzat un casal d'estiu per a totes les nenes i els nens refugiats dels camps on han estat treballant aportant així un xic més d'alegria a la seva situació actual a través de tallers de manualitats, jocs i sortides per la ciutat. 


A banda de la tasca desenvolupada al camp de refugiats d'Atenes, les voluntàries i els voluntaris han pres part en tasques de suport en d'altres camps de refugiats més allunyats de la capital on a banda de les crues condicions associades a la migració de la llar per a mirar d'acollir-te, s'hi afegeixen aspectes d'aïllament social i de soledat en trobar-se en zones molt allunyades de les principals zones urbanes gregues. En aquest camps l'aportació de joguines així com de la companyia i l'atenció dispensades a les persones refugiades han estat de gran ajuda. 

Un altra de les col·laboracions s'ha fet amb Metges sense fronteres i al centre de maternitat del Proyecto Humanidad gestionat per la ONG Provocando la paz; en aquest centre s'hi atenien dones embarassades, amb nadons o bé que han patit assetjament de gènere al llarg del seu periple provocat per la migració forçosa del seu país. Per últim, han pogut realitzar tasques de suport logístic al Hotel City Plaza d'Atenes, actualment ocupat per les persones refugiades. 

Els i les nostres alumnes han volgut saber, durant el torn de preguntes, aspectes com ara per què hi ha tants refugiats i refugiades? Què els aporta ser voluntaris i voluntàries? Què els va convèncer per a fer-se'n? Com es pot actuar localment per a després fer-ho globalment? Han volgut saber si van tenir por per a la seva seguretat en algun moment? I sobretot, han volgut conèixer de històries o relats reals que els amics i amigues d'Humanity Wings ens han pogut traslladar de primera mà.

Hem agraït la seva visita, la seva atenció i la posada de relleu del seu voluntariat fet que ens serveix d'exemple i ens omple de satisfacció en saber que, a través de l'àrea d'Educació Física, tota l'escola va poder realitzar un suport a Vilassar de Mar que ha tingut un ressò molt positiu en la vida de moltes persones que fins a dia d’avui malauradament viuen una situació d'incertesa que esperem que es resolgui positivament amb el temps i amb l'ajuda de tothom. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.